Meditatie

Ademen – Gronden

 

 

Ademen – gronden

Lang geleden heb ik in een klassieke zangopleiding buikademhalingstechnieken geleerd.

Deze technieken gaven me veel steun en kracht waardoor ik meer controle kreeg over mijn zangprestaties. Ook kon ik met deze ademhalingstechnieken plankenkoorts voor een groot deel opvangen. Ik ontdekte op deze manier dat een bewuste diepe buikademhaling veel kan doen voor je algemeen welbevinden en gezondheid. Zo paste ik de ademhalingsoefeningen ook in het dagelijks leven toe, en ademde ik mezelf door vele moeilijke situaties heen.

Gaandeweg mijn leven ontwikkelde ik me steeds meer op het pad van de bewustwording. Van 1985 tot ongeveer 1998 las ik alles wat ik te pakken kon krijgen op dit gebied.

Op een gegeven moment kreeg ik het gevoel dat ik het nu wel begreep en stopte met het lezen van spirituele boeken.

Ik verbaasde mij erover dat er ondanks mijn verlichte staat er niet zoveel veranderde in mijn dagelijks leven. In een droom hoorde ik mijn vaders wijze woorden weerklinken, “kennis is nog geen wijsheid”. Het heeft best wel even geduurd voordat ik besefte dat het integreren van de inzichten in het dagelijks leven de volgende fase is. Je leven op één lijn brengen met je authentieke zelf, je wensen en verlangens, en je talenten. Ik vervolgde op deze manier mijn spirituele reis, maar nu gegrond in het hier en nu.

Doormiddel van meditatie richtte ik mijn blik naar binnen en werd mij meer bewust van mijn lichaam, innerlijke zelf en de wereld waarin wij leven. Wij mensen hebben de neiging om, wanneer het vuur onder onze voeten erg heet wordt, ons lichaam te verlaten.

Je schiet als het ware weg uit de situatie, waardoor je het gevoel krijgt dat alles je zomaar overkomt.

Ik heb ervaren dat met een diepe bewuste ademhaling en gegrond zijn in het hier en nu je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen toeneemt, waardoor de kwaliteit van je leven verbetert, zodat moeilijke situaties beter te hanteren zijn.

Er bestaat geen garantie dat er geen nare dingen meer in je leven zullen voorvallen, maar het is wel mogelijk om hier op een minder pijnlijke manier doorheen te gaan.

Spreekt bovenstaande je aan? Zoek een rustige, fijne plek op, doof de lichten, sluit de gordijnen, zet je telefoon en deurbel uit, ga in je makkelijke stoel zitten en geniet van ruim een half uur ontspanning.

Laat je steunen en inspireren!

Warme groet,

Yria Meijer

Ingesproken: Yria Meijer
Muziek en opname: Frans van Wingerden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.