artikel

Zijn al je gedachten wel van jou?

Zijn al je gedachten wel van jou?
Vraag jij je ook weleens af, waar komen opdringerige gedachten toch vandaan? Waarom denk ik wat ik denk?
Leer je gedachten begrijpen en voorkom paniekaanvallen.


Zijn al je gedachten wel van jou?

Gedachten komen en gaan, altijd en eeuwig.
Soms dabberen ze rustig op de achtergrond, dan weer zijn ze opdringerig aanwezig. Soms zelfs zo opdringerig dat je er knettergek van kan worden.
De meeste gedachten zijn echter niet van jou, maar ze kunnen gevoelens en emoties oproepen en bieden daardoor de mogelijkheid om negatieve gevoelens die ons belemmeren op te ruimen.

Gedachten als richtingaanwijzers…

Zie het als voorbijdrijvende wolken, de ene valt je op en de andere niet. De meeste mensen kijken niet in de lucht en merken de wolk pas op als het regent.
Pas wanneer je je aan een specifieke gedachte hecht gaat deze een duidelijker rol spelen.
Gedachten kunnen aangestuurd worden door zorgen, angsten, verdriet, onzekerheid of onderdrukte woede. Maar natuurlijk ook door verlangens en dromen. Je kiest de gedachten bewust of onbewust, het zijn functionele richtingaanwijzers die kunnen leiden naar inzichten over jezelf, als je de innerlijke dialoog aangaat.

Is het je wel eens opgevallen dat de meeste angsten niet bewaarheid worden?

Als je gedachten bizarre vormen aannemen en je de stuipen op het lijf jagen, kun je er zeker van zijn dat deze niet van jou zijn. Als je moe en uitgeput bent is het moeilijk om te onderscheiden wat van jou is en wat niet. Waarom denk ik dit?
Gedachten kan je oppikken van de mensen om je heen, TV, Social Media, kranten, films en ook door radiogolven. Zelfs wanneer anderen met je bezig zijn, kan je dit als gedachten ontvangen, zowel negatief als positief. Waar voed je je mee?

Monster

Kan ik een paniekaanval krijgen door mijn gedachten?

Wanneer ik plotseling denk ‘spring van de klif’ schrik ik daar enorm van omdat dit niet mijn wezenlijke intentie is, dus voel ik ook niet de behoefte er naar te handelen maar door deze gedachte kan de angst ontstaan dat ik móet handelen. Dit kan een (innerlijk conflict) paniekaanval veroorzaken. Voel ik mij misschien onwaardig voor dit leven en waarom? Want als dit wel mijn wens was zou ik er niet van schrikken, het plannen en uitvoeren.

Iedere manifestatie begint als gedachte…

Als je een huis wilt gaan bouwen ben je daar in gedachten vaak plezierig mee bezig en wanneer je deze gedachten gaat uitvoeren vormen gedachten, intentie, gevoelens en handelen een harmonieus geheel. Er kan dan een overtuiging ontstaan, dat huis komt er!

Een nieuwe werkelijkheid…

Pas als je gaat handelen naar een gedachte wordt deze werkelijk. De cirkel is dan weer rond en een nieuwe werkelijkheid doet zijn intrede. Alles draait om bewustzijn. Je kunt je afvragen waarom er juist een bepaalde gedachte in je hoofd rondtolt en waarom deze je schijnbaar zo hardnekkig blijft achtervolgen. Geloof je ergens nog steeds diep van binnen de kritiek die anderen ooit bij je hebben neergelegd?

Sommige gedachten zijn het denken niet waard…

Soms is een gedachte zo onzinnig en staat zo ver van je af dat je deze weer heel gemakkelijk vergeet. Je kunt op onderzoek uitgaan en als je er de vinger op kunt leggen zal ook deze wolk weer verdwijnen als sneeuw voor de zon.

afterglow-art-backlit-556669

In de nacht komen gedachten tot rust…

Sta eens om 4 uur ’s morgens op, wanneer de wereld nog slaapt. Als je in een drukke stad woont, ga dan naar het dichtstbijzijnde park en ervaar hoe gedachteloos de wereld is.

Ga met je aandacht naar je ademhaling en ontspan.

Voel de gedachteloosheid van het moment.

Besef dat je niet je gedachten bent.

Voel je lichaam en ervaar de leegte.

Jij hebt alle antwoorden…

Yria Meijer

Een gedachte over “Zijn al je gedachten wel van jou?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.