artikel

Het is van alle tijden

Het is van alle tijden!

De tijd vliegt voorbij, zo lijkt het, en hoe!!
Het zijn roerige tijden. In een duizelingwekkende vaart volgt het ene schokkende nieuwsbericht het andere op. Rampen die hun weerga niet kennen lijken aan de orde van de dag, wanhopige mensen vechtend voor vrijheid, de ene ontluisterende onthulling na de andere. Deze wereldse beschaving staat te trillen op haar grondvesten.

Het valt niet altijd mee om uit deze emotionele rollercoaster te blijven. Als ik beelden zie van mensen die strijden voor de vrijheid, dan grijpt mij dat aan, en ik zou de onderdrukkers regelrecht naar een welbekend oord willen sturen.

Toen ik mijn beklag deed bij mijn vriendin, inmiddels woonachtig op het platteland van Frankrijk waar zij een simpel leven leidt, dat het in onze wereld nu toch echt van de gekke aan het worden is met de mallotige regels en een uitrollend controlesysteem, zuchtte ze en zei op nuchtere toon: ”Ach Yr, is het eigenlijk niet van alle tijden?”

Met een plof landde ik met mijn beide voeten op de aarde. Het is waar, oorlog, ellende, hebzucht, slavernij, slachtoffers en heersers , natuurrampen, het is van alle tijden. Eeuwen en eeuwen heeft de mens zich laten verleiden tot dit uitzichtloze spel. Misschien ziet het er een beetje anders uit en gaat het wat sneller voor je gevoel , maar het is nog steeds hetzelfde spel, zoals de Engelsen het zo mooi zeggen: “The games people play”.

De wereld is kleiner geworden. Wanneer je in vroeger tijden naar Australië emigreerde was je voor de achtergebleven familie echt de wereld uit, het was niet ondenkbaar dat je elkaar nooit meer terug zou zien of spreken. Je had geen weet van het leven daar, het speelde zich niet af binnen jouw belevingswereld.

De wereld is kleiner en de tijd draait sneller en sneller. Al het nieuws uit de hele wereld wordt dagelijks, als je er voor kiest, op je ontbijtbordje gepresenteerd, en dat is meestal het slechte nieuws. Ik weet niet waar we allemaal nog voor komen te staan, het zal zeker niet makkelijk zijn maar er is ook iets anders, iets moois verschenen aan de horizon.

Er is inderdaad niets veranderd, het is nog altijd hetzelfde oude spelletje. Maar er worden steeds meer mensen bewust van hoe het spelletje nu al eeuwen wordt gespeeld.

Daarmee hebben we een keuze gecreeerd. Speel je nog een rondje mee of niet?

Yria Meijer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.