artikel

Wat betekent ‘geslachtskeuze’ voor het individu.

Creëer je met voorgeschreven gedragswetten en geboden meer tolerantie in een samenleving?
Laten we ons gek maken en afleiden van wat er echt toe doet?
Verandert mijn blik wezenlijk als ik word gedwongen andere benamingen te gebruiken? Het lijkt er op dat het aanzicht van de samenleving met de snelheid van het licht een metamorfose ondergaat. Waarden en normen die voorheen redelijk duidelijk lagen veranderen en geven geen houvast meer.
Is dit een uiting van natuurlijke groei? Of wordt het van boven af gedicteerd zonder dat we het in de gaten hebben (sociale vorming)…? Je kan er oeverloos over debatteren maar we  zullen waarschijnlijk nooit tot een gelijk komen omdat we aan de essentie voorbij gaan.

Hoera het is een meisje/jongen.

Je wordt geboren als meisje of jongen.
Hoe het voelt om een meisje of een jongen te zijn vraagt geen kind zich af als het er niet op gewezen wordt. Het is in essentie geen vraag, het is. Het is de wereld om het kind heen (opvoeding, educatie, tv, games etc.) die het kind manipuleert tot vraagstukken waar het van nature niet mee bezig is. Een kind staat nog dicht bij de essentie, speelt, onderzoekt en ervaart. Een jong kind is een puur gevoelswezen en heeft nog niet die cognitieve ontwikkeling zoals een volwassene.
We beschermen onze kinderen tegen geweld en zaken die niet bij kinderen passen en dat is niet voor niets. Een kind heeft begeleiding nodig die het helpt te gronden en te aarden in zijn/haar eigen lichaam.

Waarom en waar is de vraag ontstaan.

Wanneer je een kind op jonge leeftijd (wat voor leeftijd dan ook) de keuze geeft of het een jongen of meisje wilt zijn breng je het in verwarring en haal je de basis zekerheid onderuit… is er een keuze? Je brengt het van haar/zijn natuurlijke pad af van zelfacceptatie en zelfliefde, waardoor het punt van aandacht zich verlegt naar zaken waar een kind zich niet mee bezig zou moeten houden. Het kind gaat aan zichzelf en de wereld om hem/haar heen twijfelen. Het kan zich daardoor niet ontwikkelen op de natuurlijke manier en wordt onzeker.

Wat maakt ons mannelijk of vrouwelijk.

Uiterlijke kenmerken kan je veranderen, maar de biologie kan je niet veranderen.
Wanneer je een man bent maar je voelt je een vrouw of andersom, wat is het wat je ervaart? Wat is de essentie van vrouw of man zijn, hoe voelt het eigenlijk?
De wetenschap laat zien dat man en vrouw biologisch wezenlijk verschillend zijn van elkaar. Je kunt de uiterlijke kenmerken veranderen maar in de kern kan je je geslacht niet veranderen.
De chromosomen van een vrouw zijn wezenlijk verschillend dan die van een man. In iedere cel van je lichaam is de blauwdruk van je vrouwzijn of manzijn terug te vinden.
Wij mensen zijn in onze dierlijke instincten niet veel anders dan de dieren maar zijn van het natuurlijke pad afgedreven en zijn sex en liefde los gaan koppelen van het natuurlijke instinct tot voorplanting, het delen van de liefde en de zorg voor onze nakomelingen.

Hoe kijkt de wereld naar jou, hoe kijk jij naar jezelf.

Hoe wil jij leven? Hoe beleef je jou seksualiteit?
Voor de buitenwereld kan je veranderen van uiterlijk, je kan laten zien en uitstralen waar je in gelooft, je boodschap uitdragen.
Maar waarom is het zo belangrijk wat anderen van ons vinden, waarom hebben we de toestemming nodig van de buitenwereld om te kunnen ervaren wat we willen ervaren? Het kan een hele lange, frustrerende reis worden om de buitenwereld te overtuigen van jouw gelijk, voordat jij jezelf mag zijn. We kunnen er de wet op aanpassen en de aanspreektaal wettelijk vaststellen zoals nu in Canada gebeurt, de educatie voor jonge kinderen aanpassen gebaseerd op de overtuigingen van een minderheid. Maar stel nou dat ieder mens een andere beleving heeft en een eigen unieke weg heeft te gaan.
Zouden we met wat meer begrip voor elkaar niet verder komen?

Ons hogere zelf.

Het wezenlijke is noch mannelijk, noch vrouwelijk. Ons hogere zelf heeft de mannelijk en vrouwelijke kwaliteiten geïntegreerd. Volwassenheid is de intergratie van mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in zowel man als vrouw.
Je kan zijn wie je wilt, leven op jouw manier en ervaren wat je nodig hebt om te groeien, maar kunnen we er de norm op vaststellen?
Het leven is in een constante stroming. Wat vandaag de norm is kan morgen absurd lijken. In vroeger tijden ging de mens niet zwemmen want anders zouden de hersenen verweken, zo was wetenschappelijk bewezen…
Zo groeien we door ervaring en toetsing binnen onszelf. Dat is iets wat niet afgedwongen kan worden door een overheid, het is onze persoonlijke vrijheid.

Wie heeft voordeel bij dat we ons laten afleiden van de essentie.

Al eeuwen en eeuwen zijn duistere krachten er op uit om de totale overheersing te  krijgen over de wereldbevolking, totale heerschappij.
Sla er de ongecensureerde geschiedenis op na. Oorlog, strijd, onderdrukking en slavernij… het is nog steeds het doel. Wij hebben elkaar nodig, mensen die in hun kracht staan.
Deze moderne wereld heeft andere tactieken en technieken ontwikkeld om de mensheid te knechten, een globale manipulatie is aan de gang. Terwijl wij ons in details laten leiden, verdelen en elkaar bevechten hebben de machten achter de schermen een werelddominantie voor ogen.

De krachten achter de machten.

Alles, zelfs het wereldwijde politieke toneel, is in handen van slechts enkele personen. Deze mensen staan achter enkele corporaties die wereldwijd de dienst uitmaken op alle maatschappelijke belangrijke gebieden. Zij proberen de waarden en normen te manipuleren door middel van scholing, de media, TV programmering, farmacie, voeding, social media, straling, psychologie, groepsmentaliteit etc.
Wanneer je wat ouder bent en veel reist valt het je misschien op dat welk land je ook bezoekt men letterlijk overal hetzelfde liedje zingt.
Men kijkt naar dezelfde films, luistert naar dezelfde muziek, opvattingen en waarden en normen lijken wereldwijd dezelfde kant op te gaan.
Er zijn echter nog nooit zoveel depressieve, zieke en ongelukkige mensen geweest. Dit is enerzijds een goed teken, er moet NU iets gebeuren, we staan op een kruispunt.

Wat is de functie van de Overheid.

Het is een veeg teken wanneer een overheid gaat bepalen hoe de bevolking praat, denkt en zich mag voelen en welke feesten je mag vieren.
Taal (maar ook waarden en normen) is iets dat zich door de jaren heen ontwikkelt, een onderlinge afspraak tussen mensen, van straattaal naar woordenboek…

Liefde.

Laat me weer fouten mogen maken, me verspreken, de verkeerde weg inslaan en  verdwalen, laat me mijn leven leiden op mijn manier en mijn unieke zelf exploreren.
Liefde heeft geen voorschriften en wetten nodig…

Yria Meijer

Een gedachte over “Wat betekent ‘geslachtskeuze’ voor het individu.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.