artikel

Het bewustzijn is verschoven naar de volgende fase… ga je mee…?

Er ligt weer een heel nieuw jaar in de knop voor ons.
Wat van het oude wil je bewaren en wat heb je nu niet meer nodig?

Polariteit – Dualiteit

Het streven naar innerlijke rust kan in deze turbulente tijd aardig op de proef gesteld worden. De energieën om ons heen lijken constant in de aanval om ons emotioneel te vangen, waarbij je je gedwongen kan voelen een kant te moeten kiezen. Wanneer je het één hebt gekozen staat er een andere mogelijkheid voor onze neus te springen, want ook die mogelijkheid lijkt wel wat waars te bevatten. Wat is nu de waarheid?

Doe vooral je eigen onderzoek

Deze materie laat zich moeilijk in woorden vangen, maar ik waag een poging. Doe vooral je eigen onderzoek en als je een aanvulling hebt hoor ik het graag in het reactieveld onderaan dit artikel.

Mannelijk – Vrouwelijk

Polariteit is de verdeling van een kwaliteit in twee gelijke delen, zoals:
Voor/tegen. De kwaliteit is dan: ‘het geheel’, ‘heelheid’.
Mannelijk/vrouwelijk. De kwaliteit is: ‘mens – zijn’.
Oorlog/vrede. De kwaliteit is ‘neutraal’ enz.

Lemniscaat (symbool voor oneindigheid)

Stel je een lemniscaat (8) voor. Eén kant van het lemniscaat staat bijvoorbeeld voor het mannelijke principe en de andere kant voor het vrouwelijke principe. Waar de polen elkaar kruisen ligt het neutrale punt, daar is de polariteit opgeheven. Dit staat voor de kwaliteit ‘het nulpunt’ of ‘het geheel’. Een perfecte samenwerking waarbij de tegenstelling wordt opgeheven (bijv. de gelijkwaardige samenwerking van vader/moeder in een gezin). Wanneer je het lemniscaat als het ware openvouwt krijg je een cirkel. De cirkel staat symbolisch voor eenheid en het eenheidsbewustzijn, er zijn geen tegenstellingen.

Tegenstelling

Naargelang waar je je bevindt in het lemniscaat  kan je de andere kant als tegenstelling ervaren, dus mogelijk als negatief, en de kant waar jij je bevindt ervaar je als positief. Alles is energie. Je geeft de dualiteit energie (negatief/positief) door middel van je overtuigingen en oordelen. Het kan dus zo zijn dat je alles wat in strijd is met jouw overtuigingen ervaart als negatief. Je geeft op die manier je kracht weg.

Als je niet voor mij bent dan ben je tegen mij

Je kunt uitgaande van het voorgaande concluderen dat alle deelnemers (wij) in dit dualiteiten spel vinden dat zij aan de goede kant staan (the Good Guys). Het is vanaf je eigen standpunt vaak onmogelijk om de tegengestelde opvattingen met een open blik te onderzoeken. Het staat als het ware  haaks op elkaar, welles/nietes. Je kan niet tot andere gedachten komen wanneer je door je weerstand niet openstaat voor het hele verhaal.
Zo houdt dit spel al eeuwenlang zichzelf in stand en we hebben het door de eeuwen heen met veel verve gespeeld.

Wanneer we elkaar niet kunnen vergeven stroomt het niet meer

Vergeven is niet het goedpraten van afschuwelijke handelingen gedaan door de mens, maar met begrip kijken naar het verhaal van de ander, waarom komt iemand tot de dingen die hij/zij doet? Door elkaar te veroordelen houden we de dualiteit in stand.

Onze gedeelde wond…

De wereld zoals wij die kennen staat te schudden op haar grondvesten, de polen zijn zich aan het zuiveren. Accepteren van het donker en het licht als beide gelijkwaardig is nodig voordat er integratie kan plaatsvinden. De pijn en lijdensweg van de mens heeft geresulteerd in de zoektocht naar vrede (vrede/oorlog), dit blijft dus duaal. De neutrale staat kan alleen plaatsvinden als we ons innerlijk zuiveren en oog krijgen voor het geheel. Zo heeft het bewustwordingsproces de nieuwe energie kunnen binnenbrengen en daarmee een kans gecreëerd voor de mens om de dans van een leven in dualiteit (karma) te ontspringen. Het is een verschuiving waar wij allemaal in onze donkerste uren om hebben gebeden.
Het wordt tijd voor een nieuw spel.

Wakker worden

Langzaamaan worden steeds meer mensen wakker. Wakker worden is zoals gezegd je bewust worden van je overtuigingen en motivaties in je leven(s) en gaan zien hoe dat mede deze wereld heeft gevormd. Jouw en mijn rol in deze samenleving. Dit kan een lastige opgaaf lijken omdat het van je vraagt om naar jezelf te kijken.

Game over?

Voor lange tijd heeft dit spel op een bepaalde manier gewerkt, we hadden denk ik ook weinig andere keus. Je kunt je vanuit deze gedachte voorstellen dat er een eind komt aan onze beschaving, aangezien deze samenleving geheel uit tegenstellingen is opgebouwd (arm/rijk, oorlog/vrede). Voorzover ik mij er van bewust ben is dit al jaren geleden in gang gezet, vandaar de verwarring en de chaos. Je ziet de pool nu duidelijk overhellen naar één kant waardoor er weer oorlogsdreiging ontstaat. Dit kan de werelddominantie tot gevolg hebben die de globalisten zo graag willen, maar in de dualiteit is niets blijvend!

Praktisch gesproken

Hoe we deze shift beleven is volgens mij voornamelijk een individueel proces, en hoe dit zich gaat voltrekken zal voor iedereen weer anders zijn. Je hoeft niet te wachten tot de wereld om je heen veranderd is. Breng veranderingen aan in jouw wereld door op één lijn te komen met je authentieke zelf, je wensen en verlangens. Je kan op ieder moment besluiten om te leven vanuit eenheidsbesef, ook al is het in de nieuwe wereld nog een beetje stil…

Je bent een pionier!

Yria Meijer

2 gedachten over “Het bewustzijn is verschoven naar de volgende fase… ga je mee…?”

 1. Het idee is schoon. Leven in vrede. Voor jou is dat een doel. Voor mij is dat onmogelijk. Wat met onverenigbare gedachten? Het lijkt of je eenheidsworst wil maken. Vanuit eenheidsbesef. Op die manier zal er geen authentieke zelf meer zijn. Ik ben wel een voorvechter om altijd aan zelfreflectie te doen. Dat zou wel eens tot verandering kunnen leiden. In het beste geval tot een consensus. Maar een consensus is nog steeds geen vrede. Een consensus is het respect dat je voor elkaar hebt. Een beetje wijn, een beetje water. Maar het blijft water en wijn. Tenzij je waterwijn wilt. De smaak is nogal slapjes dan. Geen vuur meer in de gedachte. In mijn ervaring, is dat als je teveel open staat voor ‘de middenweg’ het risico bestaat om jezelf te verliezen aan wat anderen denken. Je wordt ‘kneedbaar’. En een mens is kneedbaar, maar er mag best nog wat weerstand in zitten. En ja, in het slechtste geval is dat oorlog. Helaas, maar onvermijdelijk. De geschiedenis staat er bol van. En dan zou je kunnen zeggen of we nu nog niet geleerd zijn. Maar eigenlijk zegt dat iets over de mens in zijn diepste wezen.

  Like

  1. Dank voor je reactie! Mijn zoektocht is naar vrijheid. Ik heb ervaren dat de wereld zoals wij die beleven van buiten af wordt gemanipuleerd door de machten achter de schermen. In mijn werk probeer ik de essentie te vinden, zoals bijvoorbeeld oorlog altijd een afgesproken spel is, match-fixed, dat wij mogen uitvechten, opgehitst door de overtuigingen, oordelen van buitenaf opgelegd (media etc) waarbij de ene kant krijgt te horen zwart is goed en wit is slecht en visa versa.

   Loskomen uit de dualiteit en terugvinden van je eigen autoriteit. De kwaliteiten weer zuiver gaan zien, zien wie we in wezen zijn. Eenheidsbesef is dat we allemaal dezelfde oorsprong hebben en tevens allemaal uniek zijn.
   Niets is wat het het lijkt in deze samenleving, chaos en verwarring alom omdat we mijns inziens de essentie uit het oog zijn verloren…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.