artikel

Het alziend oog…

De “Heilige Geometrie”

De “Flower of Life” is een geometrisch ontwerp uit de oudheid, je kunt dit symbool terugvinden in alle religies over de hele wereld. Deze geometrie, genoemd de “Heilige Geometrie”, is de universele taal van het licht en de stilte die de mogelijkheid biedt om oude kennis te herinneren en de wijsheid van de oude beschavingen te begrijpen.

Waar is de “Heilige Geometrie” te vinden?

Geometrie vindt je terug in de natuur, het universum, in moleculen, DNA, je cellen, graancirkels etc. Het lijkt er op dat alle bestaan een wiskundige code heeft.
Iedere uitdrukking is uniek, maar we komen allen van dezelfde oorsprong.
Zoals iedere zonnebloem weer een zonnebloem is maar uniek in haar eigen creatie is ook ieder mens uniek in zijn/haar creatie.

beautiful-bloom-blooming-1169084.jpg

HetFlower of Life” symbool

         004

Door de historie heen hebben heiligen, filosofen, beroemde kunstenaars en architecten over de hele wereld kennis gehad van de perfecte vorm en harmonie van het “Flower of Life” symbool. De “Flower of Life” is het Egyptisch scheppingsverhaal, een geometrisch patroon, samengesteld uit gelijkvormige cirkels die elkaar overlappen. Zo ontstaat er een bloempatroon bestaande uit een zesverdeling, zoals een hexagoon.

De mysteriescholen

  Image result for alziend oog

In het oude Egypte, duizenden jaren geleden, had je de mysteriescholen van Ankhenaton. Deze scholen kenden twee inwijdingsrichtingen, namelijk het Rechter Oog van Horus en het Linker Oog van Horus.
Het Rechter Oog van Horus staat voor de vrouwelijke kant, deze was gericht op de ontwikkeling van het derde oog en de intuïtie.
Het linker oog van Horus stond voor de mannelijke kwaliteiten, daar werd onder andere de heilige geometrie onderwezen.

Slechts enkelen werden toegelaten op deze scholen

Het waren hogere inwijdingsscholen op het mystieke pad, die slechts voor enkelen toegankelijk waren. Ik ben ook wel de term “Universiteit van de Ziel” tegengekomen.
De leerlingen werden ingewijd in de mysteries van het innerlijk goddelijke, in samenhang met de natuur en het universum en al dat is. Dit ging door middel van initiaties en inwijdingen, een belangrijk doel was het overwinnen van je angsten.

Voorschrift van geheimhouding

De leerlingen van de oude mysteriescholen werden het voorschrift van geheimhouding opgelegd. Zodoende dat deze kennis van de “Heilige Geometrie” voor velen onbekend in de oren zal klinken. Door de eeuwen heen is er erg weinig informatie over de inhoud van deze mysteriescholen bekend geworden.

Is deze kennis nu nog te vinden

Dankzij grote filosofen zoals Plato en Pythagoras, die met de “Heilige Geometrie” hebben gewerkt, is het licht doorgegeven aan de volgende generaties zodat deze kennis en deze inzichten niet geheel verloren zijn gegaan. Zij spraken over de “Heilige Geometrie” als de taal van het licht (licht is energie).

Drunvalo Melchizedek

Op het internet is (was) veel informatie te vinden als je interesse in de taal van het licht hebt.
Onder andere Drunvalo Melchizedek houdt zich bezig met de heilige geometrie en heeft   twee interessante boeken geschreven: “De geometrie van de schepping” deel 1 en deel 2.

Waarom zie je zoveel Hollywood sterren een oog benadrukken?

Is dit een mode trend of zit er toch iets meer achter?
Hollywood, de muziek en film industrie brengt bewust esoterische symboliek naar buiten met een doel. Het lijkt  een geheimzinnige wereld waar alleen de ingewijden schijnbaar weet van hebben.

Het verbinden van de twee hersenhelften

De ontwikkeling van het linker en rechter oog van Horus (mannelijke / vrouwelijke kwaliteiten) staat voor de integratie van de twee hersenhelften.
Wanneer wij deze eenheid bereiken zijn wij in een goddelijke natuurlijke staat en staan wij volledig in onze scheppende kracht.
Velen hebben er belang bij dat wij deze staat nooit zullen bereiken en doen al eeuwen hun best om de mensheid van haar oorsprong af te houden.
Het bedekken van een oog staat symbolisch voor het in stand houden van de dualiteit.
Wat zoveel wil zeggen als het geweten uitschakelen (narcistische samenleving). Het brengt ons in cognitieve dissociatie waarbij we het één doen en niet de gevolgen van ons handelen, de andere schaduwkant, kunnen zien.

Lees hier meer over de werking van de hersenhelften  

Onze spirituele reis

                                         vlinder

Er is veel wat wij niet weten en de oude wijsheid wordt krampachtig voor ons verborgen gehouden (Vaticaan?). Gelukkig leven we in een tijd waar steeds meer mensen wakker worden en we meer en meer op onze intuïtie gaan vertrouwen.

Alles wat we nodig hebben ligt in ons hart besloten.

Doe vooral je eigen onderzoek!

Yria Meijer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.