Nieuw! Artikel

Waarom de documentaire ‘Leaving Neverland’ zo belangrijk is…

Leaving Neverland 

Deze documentaire laat onverbloemd narcistisch misbruik in al haar facetten zien en hoe de hele wereld rondom het kind er onbewust (gevangenen in de illusie) aan meewerkt.

 

Het is niet de vraag of je het gelooft, maar of je je kan openstellen en kijken zonder oordeel naar ALLE personen in deze ervaring.

Wie zijn de rechtvaardigen…

In de oordelende wereld van de “rechtvaardigen” zullen kinderen niet naar buiten komen met hun ervaringen.
Misschien wanneer ze heel dapper zijn als volwassene.

Regendruppels

 

Voorwoord uit de roman Anna…

019

Vaak vroeg ik me af, wanneer ik weer eens een verschrikkelijke situatie las in een krant en de mensen om mij heen hoorde praten en oordelen: Wat is de achtergrond? Hoe komt een mens tot de dingen die hij doet?

Je openstellen voor het levensverhaal van anderen zonder oordeel geeft hen een kans om uit de rol te stappen en te komen voorbij de schaamte.

Dit verhaal heeft een begin en een eind, maar is er een begin en einde?

Zou het niet mooi zijn als we zouden kunnen zeggen: ‘Oké, dat heb ik niet zo handig aangepakt, het spijt me. Maar weet je, dat was IK niet, dat was mijn gekwetste  kleine menselijke zelf.’

Pas als we de lijnen terug kunnen volgen en onszelf en anderen vergeven (hoe moeilijk vaak ook), kan het verhaal een andere wending krijgen. Zo creëren we samen een nieuwe werkelijkheid.
Ik heb dit boek geschreven in de hoop een breder beeld van één werkelijkheid neer te zetten en de dynamiek tussen ons gekwetste mensen enigszins zichtbaar te maken.

Tevens hoop ik hiermee de valkuilen en de vooringenomenheid van onze huidige samenleving, waar ook de hulpverlening gebaseerd is op het oude slachtoffer dader (schuld en boete) verhaal, uit te beelden. Stap uit je slachtoffer/dader rol, sta in je kracht, dat is mijn oprechte wens.

Yria Meijer

Een gedachte over “Waarom de documentaire ‘Leaving Neverland’ zo belangrijk is…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.