Uncategorized

De tijd is NU

De Boeddhistische leer

Het heeft me altijd verbaasd dat er zo weinig verandert in ons aards bestaan ondanks dat we hier volgens de Boeddhistische  reïncarnatie gedachte door de eeuwen heen keer op keer terugkeren om onze levenslessen te leren, zodat we uiteindelijk de verlichte staat  bereiken.
Wanneer je verlicht bent hoef je niet meer terug te keren naar dit aards tranendal.
Je zou verwachten dat er in de uiterlijke wereld gedurende deze processen veranderingen ten goede zichtbaar worden, maar het lijkt een individuele reis die het bestaan niet wezenlijk raakt… er wordt Nirvana  in het vooruitzicht gesteld. Nirvana is verlost zijn van pijn en lijden en verlost uit de cirkel van dood, wedergeboorte en karma.

De Christelijke religie.

Volgens de Christelijke religie wordt je als zondaar geboren.Omdat Adam en Eva ongehoorzaam waren aan Gods gebod werden zij gebrandmerkt als zondaars.
De overtuiging is dat ieder mens een nakomeling is van Adam en Eva en dus als zondaar geboren wordt. De mens kan zich daaruit op geen enkele manier redden, alleen God kan en wil de mens redden door zijn genade, door de verlossing van Jezus.
Op het moment dat je je intrede doet in deze wereld heb je nog geen zonde begaan maar wordt het kind volgens deze gedachte met een zondige natuur geboren. 
Het zijn concepten die, of je er nu bewust in gelooft of niet in gelooft, een grote rol spelen in de huidige opvattingen en zo iedere dag de wereld opnieuw scheppen waar in wij  leven…

Wie bepaalt de te leren levenslessen.

Het is algemeen geaccepteerd dat het leven moeilijk is, wie heeft er niet zijn deel van ellende op het bordje gekregen. We moeten nu eenmaal onze lessen leren, of het nu op school is of in de kerk, thuis in het dagelijks leven… iedere keer krijg je dezelfde ervaring voor de kiezen via de leraren en meesters, net zolang tot je het vat…
Voor zover je er vanuit kan gaan dat de geschiedenis zoals ons geleerd wordt op school  op waarheid berust, zitten we nu dus al eeuwen in hetzelfde schuitje. Oorlog, slavernij, hebzucht… het is van alle tijden… Dat ondersteunt dan weer de gedachte dat de mens van oorsprong zondig is… kijk maar om je heen, de cirkel is rond… er lijkt geen ontkomen aan…
Hoe triest het ook klinkt, de dood lijkt voor sommigen de enige uitweg.

Wereld dominantie NWO

Veel mensen zullen het erover eens zijn dat er veel slechts bestaat op deze aarde en dat is ook zo. Door de eeuwen heen proberen duivelse machten achter de schermen de totale wereld dominantie te verkrijgen. Waarom zoveel moeite doen als uiteindelijk ons doel niet ligt in het leven op aarde??!!

Luister je naar de autoriteit buiten jezelf?

Eén ding is duidelijk, luisteren naar de autoriteit buiten jezelf is een erfenis van de religieuze lessen door de eeuwen heen, zoals ook het beloofde land zich niet hier bevindt.

Het kind komt van de sterren

We komen en we gaan. Ieder kind komt van de oorsprong met alle unieke mogelijkheden in zich om op te groeien tot een evenwichtig mens. Als we niet oppassen en het stuur van ons leven uit handen blijven geven gaan we een kant op waar geen terugkeren van is…Opvoeding, educatie en zorg liggen inmiddels al voornamelijk in handen van de overheid (corporaties!).

De tijd is NU

Het is de hoogste tijd dat we het stuur van ons leven weer in eigen handen nemen.
Dit is het beloofde land.

Yria Meijer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.