artikel

De Nieuwe Tijd

De nieuwe tijd!

Op weg naar de nieuwe tijd…

De roep om vrijheid is gehoord!
Het lijkt er op dat de gebeden van de
door de eeuwen heen onderdrukte, vervolgde mens zijn verhoord.
Het is zo moeilijk voor te stellen
maar ik denk dat iedereen wel voelt dat er iets bijzonders gaande is.
Alle tekenen wijzen op een ophanden zijnde nieuwe tijd.
De nieuwe energie (roep om vrijheid) blaast door alle lagen van het bewustzijn De onderste steen lijkt boven te komen, niets kan meer in het duistere geniep overleven. Je ziet dit overal gebeuren, in de politiek, in de zakenwereld, medische wereld, bankwezen maar misschien ook binnen je familie. De nieuwe energie laat niets meer ongezien, alles wordt tegen het licht gehouden en onder de aandacht gebracht, het houdt geen oordeel in maar een keuze. Het einde van deze samenleving is al een aantal jaren geleden in gang gezet. Een samenleving die opgebouwd is vanuit dualisme, prestatie gericht en concurrerend. Dit is voor velen misschien een angstige gedachte, want het houdt in dat alles waar je in geloofde op losse schroeven komt te staan. Met het naar boven komen van alle tot nog toe onzichtbare machtsstructuren, zoals deze door de eeuwen heen zijn opgebouwd om slavernij, onderdrukking en hebzucht te maskeren, groeit het bewustzijn van de mens gestaag. Dit besef brengt momenteel onze zorgvuldig opgebouwde samenleving aardig aan het wankelen. Je kan wat je eenmaal weet niet meer wegstoppen. Wanneer je dat probeert gaat het heel ongemakkelijk voelen, je wereld klopt niet meer met je gevoel. Wanneer je niet handelt in overeenstemming met je gevoel ontstaat er vroeger of later chaos en verwarring. Wat je uitzendt komt uiteindelijk bij je terug. Er is de keuze om vanuit ons hart te gaan leven en te gaan voelen wie we nu in wezen zijn, handelen en spreken vanuit je gevoel. Het loslaten van oude overtuigingen en beperkingen geeft weer zicht op het geheel, het verruimt je blik en geeft het besef dat we deel uitmaken van een oneindig universum met oneindig veel mogelijkheden voor iedereen.

Het zijn hele spannende tijden, en het zal er nog wel even om gaan spannen, maar er zijn prachtige glimpen van de nieuwe werkelijkheid te zien.

Yria Meijer

 

Lees ook,

Nieuw Begin

2 gedachten over “De Nieuwe Tijd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.