artikel

Heiligt het doel de middelen, Covid 19, de sociale bijwerkingen…

Vertrouw op het  zelfgenezend vermogen van je lichaam.

De  afgelopen twintig jaar heb ik me bezig gehouden met de humane psychologie (psycho- gedrags therapeut) als coach voor kinderen/volwassenen, voornamelijk gericht op trauma verwerking. Met als uitgangspunt het vinden en volgen van de innerlijke leiding en vertrouwen op het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Wat ik nu zie gebeuren in de wereld om mij heen is dat, door beslissingen genomen door politieke leiders, steeds meer mensen getraumatiseerd raken, direct en indirect.

Angst is een slechte raadgever.

Angst is een slechte raadgever. Wanneer je je richt op de autoriteit buiten jezelf word je als een speelbal in de handen van je leiders. Er is een grote dreiging (virus) gepresenteerd waarvan de uitkomst onbekend blijft. Een ziekte die sterk lijkt op de jaarlijks terugkerende griep, dus iedereen is bij voorbaat geïnfecteerd. Wie heeft er geen griepverschijnselen aan het eind van de winter, wanneer het lichaam zich ontdoet van toxische stoffen, om zich voor te bereiden op de nieuwe cyclus.

Persoonlijke vrijheden.

Vage voorschriften en het intrekken van je persoonlijke vrijheden moeten een gevoel van veiligheid bieden. Luister naar ons en alles komt goed. Wanneer, dat weten we nog niet. Als je het nieuws op de voet blijft volgen kom je vanzelf in een emotionele rollercoaster terecht, laverend tussen  hoop en vrees. De wereld lijkt uit niets anders meer te bestaan dan de angst voor een dreiging, die waarschijnlijk nooit uit gaat komen. Je bent gevangen in de mentale staat van angst, en hebt de sleutel weggegeven.

Wat doet stress met je?

Je lichaam raakt in een stresshouding. In deze staat lijkt er geen ruimte meer voor het heldere denken en de noden van anderen om je heen. De nieuwe norm, afstand houden van elkaar om besmetting te voorkomen, speelt hier handig op in. Zo komen we in een vijandige sfeer terecht, want iedereen is een potentiële bedreiging, zelfs de mensen die je lief zijn (verdeel en heers).

Wat is liefde?

Liefde is nu afstand houden, elkaar  niet meer aanraken of met elkaar van gedachten wisselen in een open gesprek want samenzijn (‘samenscholing’) is verboden.Let op de terminologie die nu gebezigd wordt. De introductie (sinds zover ik weet 2004) van het subtiel veranderen van normen en waarden door de overheid, naar de nieuwe norm!  Het is een psychologisch spel (social engineering). Op deze manier zullen veel mensen zich niet meer veilig kunnen gaan voelen, ook al worden de sancties opgeheven, en komen ze in een diepe staat van psychische nood. Van een voortdurende stresshouding word je geestelijk en lichamelijk ziek.

Wat is conditionering?
Instrumentele of operante conditionering…

Je houdt je aan bepaalde gedragscodes, want als je dat niet doet loop je de kans om beboet te worden. Dat we moeten remmen voor een rood stoplicht weten wij om twee redenen. De eerste reden is dat het gevaarlijk kan zijn om door te rijden en de tweede reden is dat je een bekeuring kunt krijgen. Beide zijn een vorm van straf dus negatieve stimuli. Dit is een simpel voorbeeld, maar in het dagelijks leven hebben deze ervaringen een grote invloed op ons gedrag. Kijk om je heen en zie wat er nu gebeurt, de wereld staat vol met camera’s en gebodsborden.  Als er een enorme emotionele belasting is ontstaan door een bepaalde gebeurtenis, kan het gebeuren dat het geheugen bepaalde randaspecten opslaat om vervolgens bij herhaling een angst- of paniekreactie te veroorzaken. Als je een agent op je weg tegenkomt voel je je dan veilig of komt er een schrik reactie? Het is belangrijk om je bewust te worden van waarom je doet wat je doet.

Houden van jezelf is de ware liefde.

Er zijn geen garanties in het leven.
Leven en dood horen onlosmakelijk bij elkaar.
Kiezen voor het leven is in je kracht gaan staan, geloven in jezelf en bereid zijn je angsten onder ogen te komen en van daaruit te handelen.
Waar volg je nog de autoriteit buiten jezelf. Wanneer we liefde boven angst kiezen is er niets aan de hand.
In een staat van liefde bevind je je in een andere dimensie, een staat van acceptatie en rust, en is iedere dag een zegening, juist nu…

We gaan hier samen doorheen, je bent niet alleen…

Yria Meijer 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.